baner
Pro Christus, Patria et Ecclesi
Layer 5
Layer 12
INTITT LEVA XIII

Žena sa zotavila z "mozgovej smrti" po tom, čo ju jej muž nedovolil odpojiť z prístrojov

DÁTUM ZDROJA: 
12. May 2011

SEVERNÉ TERITÓRIUM, Austrália, 12. Máj, 2011 (LifeSiteNews.com) - Austrálska žena, ktorú vyhlásili za mozgovo mŕtvu, prišla k vedomiu po týždňoch boja, a to napriek odporúčaniam doktorov, že by mala odpojená od dýchacích prístrojov. Správu priniesol magazín Northern Territory News.

56-ročnú Gloriu Cruz priviezli 7. marca do nemocnice Royal Darwin v Austrálskom Severnom Teritóriu po tom, čo prekonala v spánku infarkt.

Keď CT vyšetrenie odhalilo, že Cruz má pravdepodobne nádor na mozgu, podstúpila operáciu, ktorá sa spočiatku javila ako neúspešný pokus o záchranu jej života.

„V momente, keď som zbadal svoju ženu na jednotke intenzívnej starostlivosti, myslel som, že omdliem,” vyjadril sa jej manžel Tani Cruz pre Northern Territory News. „Nemohol som veriť, že sa pozerám na ženu, ktorú som 27 rokov miloval. Nebola to moja žena. Jej tvár bola napuchnutá. Vlasy boli preč. V ústach mala zavedené trubice. Trubicu mala aj na vrchu hlavy. Ďalšie boli v jej rukách. A ležala tam takmer ako bez života.”

Lekári Cruzovi oiznámili, že jeho žena zomrie do 48 hodín. Jej situáciu označili za beznádejnú. Odporučili mu dať odpojiť prístroje, ktoré jej pomáhali dýchať.

Počas odďaľovania rozhodnutia kontaktoval Cruza sociálny pracovník a “obhajca záujmov pacientov”, ktorý naňho naliehal, aby dal odpojiť prístroje a dovolil svojej žene zomrieť. 

„Povedal som mu, že Boh vie, ako veľmi ju milujem. Že nechcem aby trpela, ale nechcem, aby nás opustila,” tvrdí Cruz, „Som katolík – verím v zázraky.”

Po dvoch týždňoch dovolil Cruz odpojiť prístroje, ale trval na tom, aby jeho žene zaviedli do úst dýchaciu trubicu, aby mohla pokračovať v dýchaní sama.

O tri dni sa Gloria Cruz vzoprela lekárskym expertom a prebrala sa z kómy. Podľa jej manžela je už čulá, schopná pohybu a na dobrej ceste k zotaveniu.

„Máme pevnú vieru a vždy sme verili, že nám Boh pomôže,” povedal Cruz.

Stále zvyšujúci sa počet odborníkov začína pochybovať o kritériách "mozgovej smrti naznačujúcich smrť. Podľa ich stanoviska je mozgová smrť povinný súhrn kritérií, vyvinutý najmä pre účely zistenia použiteľnosti orgánov od takýchto pacientov. Taktiež slúži na zníženie nákladov na zdravotnú starostlivosť nutnú na udržiavanie “mozgovo mŕtvych” pacientov pri živote.

Množstvo incidentov tento postoj potvrdzuje, vrátane jedného veľmi nepríjemného prípadu, v ktorom si mladý muž, vyhlásený za “mozgovo mŕtveho”, vypočul doktorov, ako diskutujú o odobratí jeho orgánov. Prebral sa len pár minút predtým, ako ho mali previezť do operačnej miestnosti.

Institute of Leo XIII (c)2010

.

The Institute of Leo XIII., P.O.Box 54, 85007, Bratislava 57, IČO:42170125,
E-mail: info@instituteofleoxiii.org
Č.ú.:
0633856183/0900