baner
Pro Christus, Patria et Ecclesi
Layer 5
Layer 12
INTITT LEVA XIII

Žiadne HOMO-SOBÁŠE V KOSTOLE! Ani teraz, ani NIKDY! - tvrdí škótsky biskup

DÁTUM ZDROJA: 
05. Oct 2010

ŠKÓTSKO, Paisley, júl 2010 (LifeSiteNews.com) – „Katolícka cirkev nikdy nezosobáši dvojice rovnakého pohlavia, ani pod politickým tlakom, " vyhlásil škótsky biskup Filip Tartaglia z Paisley.

Biskup reagoval na výrok britského premiéra Davida Camerona, ktorý vychvaľoval Snemovňu lordov za ich februárové rozhodnutie otvoriť náboženské priestory aj pre homosexuálne sobáše. Napriek tomu, že Británia povolila homosexuálne partnerstvá už v roku 2005, kostoly do sobášov nútené neboli. Homosexuáli to však považujú za diskrimináciu.

„Ak náboženské organizácie, kostoly, mešity alebo chrámy majú záujem vykonávať registrované partnerstvá v náboženských priestoroch, malo by to byť možné, a mali by sme to aj umožniť,“ povedal Cameron. Vyjadril sa tak na večierku homosexuálnych lídrov na Downing Street – prvej akcii usporiadanej konzervatívnym premiérom.

Tartaglia vo svojom liste Cameronovi nazval výrok „dostatočne všeobecným na rôznu interpretáciu v praxi.“

„Vy a vaša vláda si musíte uvedomiť, že katolícka cirkev nikdy neuzná registrované partnerstvá, ani nebude sobášiť zdvojice rovnakého pohlavia. Ani teraz, ani v budúcnosti, jednoducho nikdy. A to bez ohľadu na zákony, ktorévaša vláda schváli,“ napísal Tartaglia. Jeho výrok uverejniili škótske noviny Herald of Scotland.

Škótska vláda je pod tlakom homosexuálnych lídrov. Tí chcú uviesť návrh na zrovnoprávnenie homosexuálnych „manželstiev“ s tradičnými.

Prieskumy citované v novinách ukazujú, že väčšina Škótov by bola za zrovnoprávnenie. Prieskum škótskej Strany zelených v apríli ukázal, že 58% dospelých Škótov súhlasilo, aby homosexuálne a lesbické páry mali právo sobášiť sa. Len 19% bolo proti.

Kathleen Gilbert

 

Institute of Leo XIII (c)2010

.

The Institute of Leo XIII., P.O.Box 54, 85007, Bratislava 57, IČO:42170125,
E-mail: info@instituteofleoxiii.org
Č.ú.:
0633856183/0900